Szállítás GLS futárszolgálattal 2-7 munkanap - Megbízható üzlet - Biztonságos fizetés

Milyen jótékony hatással van egy őszi tájkép festése az elménkre?

Érezni a hűvösebb levegő frissességét, hallani ahogy a levelek susognak a lábunk alatt, és figyelni, ahogy a színek átalakulnak az évszak változásával. Nemcsak a természetben töltött idő, hanem egy csodaszép őszi tájkép festése is remek lehetőséget kínál ennek a változó időszaknak a megünnepléséhez.

Az ősz lehetőséget nyújt számunkra, hogy kicsit a béke és a színek világába meneküljünk.

Az őszi színek valóban feldobhatják a hangulatot

Gazdag vörös, élénk narancs, meleg sárga - az őszi lombok ragyogó színei az érzékeink gyönyörködtetésénél jóval többre képesek. Az árnyalatok, amelyeket ilyenkor, egy őszi erdőben sétálva élvezhetünk, amikor a levelek kezdenek megváltozni, a mentális egészségünkre is jótékony hatással vannak.

A sárga színről gyakran azt gondolják, hogy energiát, lelkesedést, szórakozást, vidámságot és pozitív érzelmi állapotot közvetít. A piros javíthatja a figyelmünket és növelheti az önbizalmunkat. Arról nem is beszélve, hogy az őszi lombozat és a hűvös idő boldog emlékeket idézhet elő. A számfestő készletekben lehetőséged van megidézni ezeket a csodás árnyalatokat.

A természet megnyugtatja az elmét - még a festményeken is

Egy olyan telet kibírni, amely úgy érezzük, mintha örökké tartana, mentálisan és fizikailag is kikészíthet minket. Egyrészről hiányoznak az erdőben tett hosszú séták, másrészről pedig a folyamatos bent tartózkodással lemaradunk a természetben eltöltött idővel járó előnyök sokaságáról, mint például a stressz csökkenése, az alacsonyabb vérnyomás, valamint a hangulat és az önbecsülés növekedése. Azonban kutatások bebizonyították, hogy már azzal is lendíthetünk a mentális egészségünkön, ha egy szép tájkép lóg   a falon, és ezt naponta minimum 5 percig csodáljuk.

 Sőt, ha még tovább megyünk, akkor maga az őszi táj megfestése is egy remek   lehetőséget nyújthat a mentális egészségünk javítására. Ugyanis egy új-zélandi   kutatás szerint a kézműves foglalatosság által az emberek nemcsak nyugodtabbnak   és vidámabbnak, de sokkal energikusabbnak is érzik magukat. Ilyen hobbi lehet   például a festés, rajzolás, kreatív írás, kötés, horgolás, agyagozás vagy a sütés.

 

Az őszi tájkép festésének mentális egészségügyi előnyei

Sokan közülünk alulértékelik annak a fontosságát, hogy naponta legalább 15 percig kiszakadjanak a mindennapokból, és magukba invesztáljanak egy kis időt. Pedig ez egy nagy hiba lehet, mert ez az egész folyamat végül hamar kiégéshez vezethet.

A számozott festőkészletek azonban mindannyiunk számára elérhető eszközt jelentenek ennek a problémának az orvoslásához. Amint megragadjuk az ecsetet, és a jelenre fókuszálva például egy őszi tájkép festéséhez használjuk, annak rögtön látni és érezni fogjuk a pozitív hatásait.

Alternatív terápiaként is használható, hogy segítsen leküzdeni a szorongást, a napi túlterhelést és a depressziót. Továbbá pozitív hatással lehet a közérzetünkre, javítja az önbecsülést, az önbizalmat, a memóriát és a döntéshozatalt azáltal, hogy segít összpontosítani, és megnyugtatja az elmét a mindennapok nyüzsgésében.

Az ősz emlékeztet arra, hogy a dolgok milyen múlékonyak

Ahogy az éjszakák váltják a nappalokat, úgy természetes az is, hogy egyszer a nyarat is felváltja az ősz. Ilyenkor az anyatermészet élete úgymond “elölről kezdődik”. A legtöbbünk pedig mit tesz minden ilyen újrakezdés előtt? Visszatekintünk és emlékezünk a megtett útra - minden nehézségre, kudarcra és örömteli pillanatra.

Ez az időszak eszünkbe juttathatja, hogy a legnehezebb dolgok is megtörténnek, és ami olyan leküzdhetetlennek vagy sötétnek tűnik, az is be fog egyszer következni. Ennek köszönhetően arra ösztönöz, hogy megpróbáljunk a pillanatban élni, és értékelni azt, amink van.